时间:2019-01-21 作者:英语课 分类:英语口语


英语课

   在英国,如果你的邻居对你说:“You must come for dinner.” 你会花好几天的时间等待他的邀请吗?不要自作多情啦!这只不过是句客套话,才没有打算真的请你吃饭呢!讲究礼貌的英国人还有哪些话有可能被你误会呢? 一起来看看吧!


  1. I hear what you say.
  误解:他接受了我的观点。
  正解:不同意,也不想再说什么了。
  2. With the greatest respect
  误解:他正仰慕地听我讲话呢。
  正解:你太二了。
  3. That's not bad.
  误解:差劲
  正解:太好了
  4. That is a very brave proposal 1.
  误解:他觉得我挺有勇气。
  正解:你真是有病。
  5. Quite good.
  误解:真不错。
  正解:有点小失望。
  6. I would suggest...
  误解:这个点子值得考虑,但是做你想做的。
  正解:做好准备证明你自己。
  7. Oh, incidentally/by the way
  误解:我们讨论的主要目的是......
  正解:顺便一提,不重要
  8. I was a bit disappointed that...
  误解:小失落,但不要紧。
  正解:我对此很恼火。
  9. Very interesting.
  误解:扯吧......
  正解:有意思,让人印象深刻。
  10. I'll bear it in mind.
  误解:他们记得,很可能会去做。
  正解:已然不记得了。
  11. I'm sure it's my fault.
  误解:为什么他们会以为是自己的错呢?
  正解:就是你的错。
  12. You must come for dinner.
  误解:我很快会收到晚餐邀请。
  正解:才不会请你吃饭,说说客气一下。
  13. I almost agree.
  误解:他基本上同意了。
  正解:根本不同意。
  14. I only have a few minor 2 comments.
  误解:有点建议。
  正解:彻底重写吧!
  15. Could we consider some other options?
  误解:他们还没决定。
  正解:我们不喜欢你的点子。

n.提议,建议;求婚
  • I feel that we ought to accept his proposal.我觉得我们应该接受他的建议。
  • They could not gain over anyone to support their proposal.他们无法争取到支持他们建议的人。
adj.较小(少)的,较次要的;n.辅修学科;vi.辅修
  • The young actor was given a minor part in the new play.年轻的男演员在这出新戏里被分派担任一个小角色。
  • I gave him a minor share of my wealth.我把小部分财产给了他。
标签: 客套话
学英语单词
accommodate by accepting time
acetogenesis
administrative reform
amniotic fluid analysis
astrophyllum ornatum(dc.)web.
atypical coloboma
autoattendant
automative
Bhandār
bivouac sacks
bleach pulp
camera calibrator
chemical formula weight
clear hawse pendant
committee member
contumaciousness
corona treatment
corrosion pit
density of defects
design loading condition
dropping device
dry type dust collection system
egg-beaters
Eirich mill
electromechanical sine and cosine generator
electronic data acquisition
evaluation of new technology
exterior space
face onto
financial provision
galpa
garter stitch
gerostomatology
Ghilarza
gun muzzle
Haseloff
hdcopy
housing cover assembly
huytons
ignition mixture
Ilex wangiana
impinge corrosion
in harmony with
informetrics
ironware
knock up against
lamellar process
Leicas
leukopathia
levacetylmethadol
ller
mahfoud
man day in absence
manganese cathode chip
measurement-while -drilling
more honoured in the breach than in the observance
multi disc friction clutch
multi-choice item
news-stand
nickolas
non-proficience
noncompetitors
oil eliminator
onds
orthorock
owner-occupancy
papilio paris nakaharai
parablastic
particle current density
plane of homology
poster ad
prefer...rather than
prenostic
protective layer
recalcitrant
registered pharmacist
sanitation workers
schrire
shading effects
slatts
stratiform geyserite
stripping lacquer
t.h.e
taotie
teejoint
tensioning
tentpoles
thalattosaur
thermometer guard unit
thiessen polygon
to some tune
tricks of fortune
turbine gas absorber
unarmed combat
valuation agent
variable cycle
Varmo
want to purchase
weick
Wohl-Ziegler reactions
wrecking crew
yippings